Vadlahjørna: Varegg – VBK

Vadlahjørna: Varegg – VBK

Foto: Eirik Gudmundsen (Hordalandsfotball)

Varegg – VBK 5-2 (3-1) 

VBK XI: Meling, Ellingsen, Pettersen, Nilsen, Bigseth Olsen, Reinsnos, Håvarstein, Vadla, Holter, Oseberg, Dunseth

Fullstendig kampfakta: fotball.no

Årets siste bortekamp gikk til Bergen og tabelljumbo Varegg. Grunnet de nye bomstasjonene fryktet man at fredagsrushet hadde forflyttet seg til lørdags morgen, og avreisetidspunkt var derfor satt til 06:15. En maktsyk avgjørelse fra A-lagsledelsen som vet godt at det ikke tar seks timer til Bergen. Faktisk var avreise så tidlig at man nådde en ferje tidligere enn planlagt, og gikk derfor glipp av den forhåndsbestilte maten. En spillergruppe i manko på både søvn og næring ankom Bergen 2,5 time før avspark, og kunne kose seg i flotte omgivelser frem til Vareggs representanter kom for å åpne garderobene.

Fra seieren mot Førde forrige helg manglet hele fem mann. Skagestad, Moldvær, Østvold og Tønne var ute med gangsperre, mens Espen Håland hadde lagt inn en taktisk suspensjon for å planlegge årsfesten til Vardeneset. Med redusert tropp var kampplanen klokkeklar. Her skulle det forsvares inn ett poeng mot avdelingens utvilsomt dårligste lag.

Tross super reiseplanlegging og optimale kampforberedelser, tok det faktisk 20 minutter før Vardeneset våknet fra koma. Da hadde Varegg allerede puttet to mål signert Robin Lindbjerg og Ntege Cone. Småbarnsfar, Joachim Nilsen, som hadde sneket seg ut av huset for å reise på kamp, reduserte etter 43 min og ga VBK nytt håp. Et håp som raskt ble drept av Bigseth Olsens klossete klareringsforsøk, hvorpå Kristian Berg kunne øke ledelsen til 3-1 for hjemmelaget like før hvilen.

I pausen delte Richard Enge ut noen skikkelige hårfønere. Verst gikk det ut over Kristian Håvarstein, som hadde vært oppe hele natten og spilt på nettkasino. Kritikken gikk på sløv holdning og at returløpene var fraværende, på lik linje med reiseplanleggingen. Også Bigseth Olsen fikk gjennomgå, men en vond akilles kunne som vanlig unnskylde den labre innsatsen.

Andre omgang startet som den første ble avsluttet. Ahmed Abdi Jibril kjører noen eksotiske finter på Ørjan Ellingsen, som går rett i kiosken og bestiller tre baconpølser med rekesalat. Jibril kan dermed lempe ballen uforstyrret over Eivind Meling til 4-1. Cato Oseberg synes resultatet var småflaut og bestemte seg for å være god. Etter 51 min slår han et strøkent innlegg rett på hockeysveisen til Joakim Holter, som ordner redusering. Målet etterfølges av et par sjansen i gigantklassen, men nevnte Holter og ungkalven, Beer Dunseth, klarer ikke å pynte ytterligere på resultatet. I stedet kan Ntege Cone avgjøre kampen med sin 5-2 scoring like før slutt, til stor glede for de syv oppmøtte tilskuerne.

Med det resultatet ser det ut som Brodd når sin målsetting om å havne foran Vardeneset på tabellen. Det eneste som kan endre dette er om VBK knuser Vikings rekrutter med 25 mål i siste serierunde. Usannsynlig, men absolutt ingen umulighet. Et slikt resultat vil nok også få den spennende diskusjonen om toerlag i egen serie til å blusse opp igjen. Den som lever får se. Kampstart er uansett kl. 12:00, førstkommende lørdag. Oppmøte for A-laget er fredags ettermiddag.

VBKs tre beste:

3p: Joakim Holter
2p: Eivind Meling
1p: Matias Reinsnos

Dagens kommentar:

– Slapp av gutter, eg har kontroll!
(Vareggs midtstopper beroliger lagkameratene etter å ha fintet bort tre-fire mann foran eget mål)

Foto: Eirik Gudmundsen (Hordalandsfotball)