Referat: Viking II – VBK

Skrevet av 31. juli 2018Nyheter

Doffy ankom SR-Bank Arena direkte fra vinrankene i Italia.

Referat av: Morten Vadla

Viking II – VBK 5-2 (3-2)
Tilskuerantall: 398+4

VBK XI: Meling, Ellingsen, Pettersen, Østvold, Osberg, Vadla, Holter, Olsen, Reinsnos, Håvarstein, Sadrija
Innbyttere: Hammer Larsen, Pekmezovic, Askeland, Skare

Med vind i seilene etter 4-2 seieren i forrige kamp var det nå Viking 2 som skulle få unngjelde. Denne gang på gamle Viking Stadion, nå kalt Sparebank 1 Sør Rogaland-bank Stadion Arena, eller noe i den duren.

Etter firemålsshowet mot Varegg valgte VBK’s kaptein og toppscorer, Steffen Jakobsen å forlate klubben til fordel for nedrykkstruede Vidar i 2.div. Et usedvanlig illojalt valg, men svært gunstig både for de som er medlem av scoringsklubben og for VBK’s botkasse som har lagt inn tvangstrekk på Steffens lønninger. Debuten i 2.div vitner uansett om en rask retur hvor det ble 0 mål på 90 minutter, altså 0,84 mål mindre enn snittet han hadde i Vardeneset.

Fra sist var Bigseth og Ellingsen tilbake fra et 10 dagers vinsmakingskurs i Toscana, mens Smultring«garantisten», som han liker å kalle seg, Eivind Meling, var tilbake mellom stengene, uten at det nødvendigvis er en forsterkning. Ute var fortsatt Vetle Tønne som måtte tilbringe tid med kjæresten, mens Thomas Østvold så vidt rakk kampstart etter å ha blitt frastjålet bilskiltene på vei til stadion.

VBK var forberedt på en tøff kamp mot Vikings reserver, og det så lenge ut til å bli en jevn affære. Det var ikke før Zymer Bytyqi satte inn 1-0 etter 9 sekunder at luften gikk ut av bortelaget. Og med en scoringsfrekens som hintet om et tresifret antall baklengsmål måtte det tas grep i VBK-leiren. Esset i ermet var Kristian Håvarstein som etter halvtimen ladet kanonen fra 18 meter og utlignet til 1-1, fortjent, utrolig nok.

Dette satte fart i Viking som enkelt satte inn 2-1 ved Liban Ali Abdi og 3-1 ved Thomas Klemestsen Jakobsen i to angrep som var skremmende likt det man gjør mot amatørnivået i FIFA-18. Heldigvis for VBK lider Vikings reserver av det samme syndromet som A-laget. Når man tror kampen er død og begravet så trekkes det frem en nonchalant holdning som fører til baklengs og spenning i kampen. 14 overstegsfinter av Vikings høyreback ble én for mye og Vardeneset vinner ballen høyt i banen, hvorpå Joakim Holter curler inn reduseringen like før pause.

Samme mann får alle sjansers mor til å utligne like etter pausen, men en fantomredning av keeper og påfølgende kontring fører istedet til at Lasse Egeland setter inn 4-2. Da blir Kristian Håvarstein plutselig obs på at neste kamp er borte mot Sogndal 2 og skaffet seg derfor rødt kort. Det betyr én kamps karantene som tilfeldigvis må sones kommende helg mens resten av laget reiser totalt 17 timer med buss til Sogn og Fjordane. Med 10 mann blir det motorvei for Vikings rekrutter de siste 20 minuttene og selv ikke noen lange sklitaklinger fra Thomas Østvold kan hindre at Adrian Nilsen Pereira fastsetter sluttresulatet til 5-2 på overtid.

VBK’s 3 beste:
3p: Kjetil Pettersen
2p: Joakim Holter
1p: Christoffer Bigseth Olsen

Dagens kommentar:
-Hæ? Eg visste ikkje eg hadde gult kort fra før av?
(Kristian Håvarstein prøver seg på en frekk spansk variant når han får sitt andre gule for kvelden)

Fullstendig kamprapport: fotball.no
Vikingskamprapport: viking-fk.no
Rogaland Avis´ kamprapport: dagsavisen.no