Referat: VBK – Tertnes

Skrevet av 22. august 2018Herrer, Nyheter

Feiring etter 2-0 målet til Kristian Håvarstein

VBK – Tertnes 3-2 (1-0)  

VBK XI: Meling, Ellingsen, Moldvær, Oseberg, Skagestad, Holter, Bigseth Olsen, Håvarstein, Håland, Vadla, Sadrija
Innbyttere: Østvold, Hammer Larsen, Reinsnos

Fullstendig kamprapport: fotball.no

Med et forsmedelig 3-2 tap i høst var VBK sugne på revansj mot fjorårets divisjonskollega, Tertnes IL. Begge lagene ble av lokale eksperter tippet på nedrykksplass. Bakgrunnen for det var at 3.divisjon oser av så høy kvalitet at selv lag som maltrakterer all motstand i 4.divisjon umulig kan hamle opp med stjernegalleriene på nivået over. Med VBK på øvre halvdel og Tertnes med en god luke til nedrykk kan nok den spådommen legges på is noen uker.

Før kamp kokte det på Modenabanen med barn og ungdom som lærte seg nye triks på fotballskolen med flere sentrale A-lagspillere som intruktører. Sindre Beer Dunset hadde opplæring i tofotstaklinger, mens Espen Håland viste og forklarte hvor lenge man kan holde raske spisser i drakten før dommer gir frispark og gult kort. I tillegg hadde Thomas Bjørnevoll egen stasjon med den svært kamprelaterte øvelsen «triksing med to baller samtidig».

Dagens motstander, Tertnes, er mest kjent for sitt middelmådige kvinnehåndballag, men har etter hvert også fått sving på fotballavdelingen i klubben. Her satses det på samme filosofi som i Vardeneset med at korteste og raskeste vei til scoring er å få ballen fremover i banen.

Tertnes er også laget som åpner kampen best. Bare tverliggeren og en opplagt Eiving Meling i VBK-buret hindrer scoring i starten. Etter dette tar Vardeneset over det meste og produserer enormt med sjanser. Kristian Håvarstein brillierer i sin offensive høyre vingback-posisjon og sørger etterhvert for at undertegnede enkelt kan støte inn 1-0 med pannebrasken.

Samme Håvarstein er igjen på farten i starten av andre omgang og får klemt i vei et skudd fra 18 meter som finner nettmaskene via stolperoten til 2-0. Med en trygg ledelse til VBK blir det bestemt at 9 mann skal frem på dødball. Dermed kontrer Tertnes med 4 stk mot Ørjan Ellingsen og reduserer til 2-1 ved Eirik Nielsen Hornnes. Ikke lenge etter går VBK opp i en ny tomålsledelse. Espen Håland utfører årets smidigste vendig på midten før han sender Adrian Sadrija alene med keeper hvor unggutten banker inn 3-1.

Vardeneset ser ut til å kontrollere det hele inn til 3 poeng når selvmålskongen, Kristian Moldvær bestemmer seg for å lage straffe på overtid. Med sitt andre gule kort på 2 minutter skulle man tro kamplederen var raskt fremme med det røde, men dengang ei. Tertnes setter inn reduseringen til 3-2 ved Tommy Gaustad før noen på Vardenesets benk bare MÅ informere dommeren om korttabben. Slik type fair play er selvfølgelig stikk i strid med lagets verdier og vedkommende kan vente seg en klekkelig bot. Uansett, rødt kort til Moldvær og 6 minutter overtid som Espen Håland bruker på å drible motstandere ved cornerflagget. Dermed blir det revansj med 3-2 og tre nye poeng for VBK.

Til helgen er det igjen duket for «posetur» til Bergen da det skal måles krefter med Branns dårligste seniorspillere. Det betyr 10 timer i buss der Sander Amdal har med sin 40 tommers iPad hvor det skal spilles på spilleautomat via 4G mellom høye fjell og lange tuneller.

VBKs tre beste:
3p: Kristian Håvarstein
2p: Christoffer Bigseth Olsen
1p: Cato Osberg

Dagens kommentar:
Eg e kje ein sånnein type som tar gult kort for å stoppa øvegangar.
Moralens vokter, Ørjan Ellingsen

 

Referat av: Morten Vadla