Referat: VBK – Stord

Referat: VBK – Stord

Referat av: Morten Vadla

Dagens kommentar: Ørjan Ellingsen

Vardeneset – Stord: 2-2 (1-1)

VBK XI: Meling, Ellingsen, Pettersen, Oseberg, Nilsen, Håland, Vadla, Olsen, Reisnos, Håvarstein, Jakobsen
Innbyttere: Holdt-Aanensen, Granstrøm, Holter, Sadrija, Rød

Stord tok lørdag turen til Modenabanen i det som skulle bli en jevn og spennende affære. De to klubbene har fra tidligere hatt en god tone helt siden bortelaget serverte Vardeneset en hel kasse pils etter en seier (som sikret opprykket) i 2014.

Tross VM i Russland hadde den trofaste fansen møtt opp for å bivåne Vardenesets kamp for tre nye poeng med tilnærmet full tropp. Kun Kristian Moldvær som var på studietur til nettopp Russland for å se Islandske midtstoppere slå langpasninger manglet, sammen med Lars Løkling som har en tendens til å reise offshore hver lørdag.

Som vanlig åpnet motstanderlaget best og stanget inn ledelsen da Eivind Meling og Ørjan Ellingsen misforstod hverandres gestikulering. Publikum var misfornøyd og hjemmelaget fryktet en ny fadese a la Øystese. Lite visste man at Kjetil Pettersen, mannen som etter to år i VBK-trøya endelig har kapret en midtstopperplass, hadde fått servert reker og kaviar til frokost. For da Joachim Nilsen lempet inn et frispark fra 20 meter var plutselig sørlendingen frempå og skallet til slutt inn utligningen.

Med dette fikk Vardeneset virkelig troen på sin andre strake seier og produserte flust av sjanser i den andre omgangen. Uheldigvis misbrukte Espen Håland alle sammen. Dermed tok Stord igjen ledelsen etter et hjørnespark hvor hjemmelagets markeringer burde etterforskes for kampfiksing, heldigvis benyttes ikke VAR på fjerde nivå i Norge.

Nevnte Espen Håland som kunne sendt Vardeneset i ledelsen flere ganger stod igjen som den store syndebukken. Tilfeldighetene ville det likevel annerledes. Med 10 minutter igjen på kamp-uret spretter ballen riktig vei for VBK og Håland får fyrt av en lompe som ender opp i motstanderens nett. 2-2 og likt på poeng med Brodd som mente Vardeneset var heldige om de tok poeng i det hele tatt denne sesongen.

VBK´s tre beste:

  • 3poeng: Kjetil Pettersen
  • 2poeng: Christoffer Bigseth Olsen
  • 1poeng: Ørjan Ellingsen

Dagens Kommentar

– Det va jo et sykt bra løb av han spissen då. (Ørjan Ellingsen fraskriver seg skylden for 1-0 scoringen)

A-laget avsluttet dagen sammen og inviterte viktige samarbeidspartnere på “draktfest” i klubbhuset. Foto: Kjetil Morken Vestbø