Referat: VBK – Øystese

Skrevet av 4. juni 2018Herrer, Nyheter

Referat av: Morten Vadla

VBK – Øystese: 0-1 (0-1)
VBK XI: Meling, Aanensen, Moldvær, Holter, Ellingsen, Reinsnos, Vadla, Håvarstein, Håland, Dunseth, Jakobsen
Innbyttere: Bigseth, Tønne, Helmichsen, Rød, Skare, Sadrija

Det ble nok en tung helg for VBK’s A-lag da Øystese gjestet Modanabanen lørdag. På en dag der de fleste hadde fortrukket grilling og alkoholkonsum på terrassen virket det som om spillerne slet med både motivasjon og solstikk, noe også kampen bar preg av.

Lavt tempo og upresise avleveringer var gjengangsmelodien og sjansene uteble frem til 40 minutter var spilt. Et innlegg fra bortelagets venstrekant blir klarert rett i ryggen på Joakim Holter og faller ned i føttene på Erik Rubach Kanestrøm som sleiver ballen innom et par VBK-føtter og fingertuppene på Eivind Meling før den snurrer over streken. Et realt flaksemål, men fortsatt like tellende som et brassespark i krysset.

I pausen anbefaler Fysio, Bjørnar Johannesen, at alle spiser store mengder saltkjeks. Dette binder visstnok vannmolekylene og gjør at kroppen holder seg hydrert lengre. Det viser seg også at man blir knusktørr i kjeften og må pøse ned litervis med vann for å dempe den intense følelsen av tørst som oppstår med dette geniale trikset. Det tar derfor ikke mer enn 10 minutter av andre omgang før VBK må foreta et trippelbytte og få inn en helt ny midtbanerekke.

Selv ikke dette gjør store utslag, og VBK sliter med å skape noe som helst. Ikke før på overtid får hjemmelagte sine sjanser til å utligne. Først står Joakim Holter fri på 2 meter og header over, før Steffen Jakobsen, mannen som feilet da det gjaldt som mest forrige helg mot Sotra, misbruker nok en gigasjanse til å sikre poeng.

Dermed ender kampen 1-0, og Øysteses keeper som for anledningen hadde kjæresten på tribunen benytter anledningen til å tøffe seg. Det fører til en skikkelig brudulje etter kampslutt der Sindre John Beer Salte Dunseth må tre frem og roe gemyttene. Det hele ender med at målvakten kaller hele fanskaren til VBK for tapere. Et ganske pussig utsagn egentlig, for her befant det seg både næringtopper og lærere med skyhøye lønninger, store hus og nydelige koner. Altså stikk motsatt av hva man vanligvis definerer som samfunnstapere. Uansett, Øystese tar med seg 3 poeng hjem i minibussen mens VBK nærmer seg nedrykksstreken.

VBK’s tre beste:

  • 3p: Eivind Meling
  • 2p: Ørjan Ellingsen
  • 1p: Kristian Moldvær

Dagens kommentar:

Søk meg opp, eg har spelt høgt oppe i divisjonssystemet (Øysteses ydmyke midtstopper og tidligere stallfyll i 2.divisjon, Aleksander Andersen svarer på kritikken fra Steffen Jakobsen)

A-laget med nye drakter for anledningen