VBK XI: Meling, Ellingsen, Moldvær, Oseberg, Skagestad, Estensen, Vadla, Holter, Olsen, Håvarstein, Sadrija
Innbyttere: Pettersen, Brekke, Reinsnos

Fullstendig kamprapport: fotball.no
Lysekloster sitt referat: lysekloster.no

Mange bet seg nok merke i at det aldri ble publisert noe referat fra kampen mot Brann 2 i forrige uke. Dette henger sammen med et styrevedtak som ble gjort i vinter om å dysse ned større nederlag. Nå som stortap har blitt normen heller enn unntaket, og VBK er inne i sin mørkeste periode på flere år, har styret sett seg nødt til å gå tilbake på denne avgjørelsen.

Derfor kan det endelig meldes om at VBK tapte 5-0 borte mod Brann 2 forrige helg, og det fullt fortjent. Kampens eneste høydepunkt var da Espen Håland fikk direkte rødt kort etter å ha gått for tidlig inn i en takling. Årets svakeste avgjørelse av dommeren som leverte en marginalt bedre prestasjon enn Vardeneset i løpet av 90 minutter. Hvis kampen varte i 90 minutter da? Av en eller annen grunn et det kun toppklubbene Brann, Sogndal og Viking som ikke klarer å ha stadionur på kampene sine. I en tid hvor man kan streame 3.divisjonskamper fra en busk i Indonesia klarer altså ingen av disse lagene å skru på en klokke.

Nok om det, og over til helgen som var og et nytt 5-0 tap. Det var forventet at Lysekloster skulle by på tøff motstand, selv på Modenabanen hvor Vardeneset har knust all mostand i 4 av 8 kamper denne sesongen. Og med 0-2 til pause og null skudd på mål så det mørkt ut for VBK som måtte ta grep for å hindre kalassifre. Begge spissene ble ofret til fordel for en midtstopper og en defensiv midtbanespiller. Det fører til enda en omgang uten skudd på mål for hjemmelaget. Sluttresultatet 0-5 gir derfor et godt bilde av nivåforskjellen mellom klubbene både på et sportlig og økonomisk plan.

Likevel er det flere positive opplevelser å ta med seg videre. Kristian Moldvær hadde sin første kamp i VBK-trøyen uten selvmål eller gule kort. Han var også en sterk bidragsyter til at VBK for første gang på 5 uker unngikk baklengsmål de første 5 minuttene. Når man setter ting i perspektiv er det også en klar forbedring fra bortekampen mot Lysekloster som endte 0-6, og viser at hardt arbeid over tid gir resultater.

Det øker også motivasjonen og energien frem mot neste kamp som er borte mot Brodd på Midjord. Kampstart har Brodd satt til kl 17:00 slik at de som faktisk må bygge landet kun har en time på å stemple seg ut, hente ungene, lage middag, pakke bagen og tute seg gjennom bilrushet i sentrum før dommeren blåser i gang oppgjøret. Flaks at rushtidsavgiften og bomringen ikke er aktiver før om noen uker. Det forventes uansett at kampen leverer på normalen, noe som innebærer overdreven kjefting på dommer, ukvemsord fra tribunen, stygge taklinger og tomme trusler. Med andre ord alt det barn og voksne møter opp for å se av lokale forbilder i bydelsklubbene. Får man som vanlig kalde dusjer i bortegarderoben og at speaker opptrer som assistentdommer er kvelden komplett. Vel møtt!