Referat: VBK – Fana

Skrevet av 13. august 2018Herrer, Nyheter

BB og målskårer Joakim Berg Holter

VBK – Fana 1-1 (1-1)  

VBK XI: Malde Pedersen, Ellingsen, Estensen, Moldvær Oseberg, Vadla, Holter, Bigseth Olsen, Reinsnos, Håland, Sadrija
Innbyttere: Østvold, Brekke, Rød, Håvarstein

Fullstendig kamprapport: fotball.no
Rogalands avis: dagsavisen.no

Med 3 nye bortepoeng i sekken var det igjen på tide for VBK å underholde hjemmefansen med feiende flott 3.divisjons tiki-taka-fotball. Fana var motstander, et lag som i likhet med de fleste andre i avdeligen samler seg i en klynge like før kampstart og roper «hoooi!». Det er både tøft og skaper samtidig et sterkt samhold i gruppen.

Med tanke på det skyhøye nivået i 3.div er det viktig å være godt forberedt. Derfor må spillerne i Vardeneset møte 75 min før kampstart. Først går det ca 45 min på å skifte fra slippers til fotballsko. Så har man 20 min til å finkalibrere langpasningsfoten på oppvarming, før de siste 10 minuttene går til intens teiping av sokker. Ikke mer tid enn det må være, noe også starten av kampen bar preg av.

For andre gang på to uker havner nemlig Vardeneset bakpå før stadionuret har begynt å tikke. Denne gang tar det 10 sekunder, etter en horribel utførelse av den innøvde avsparksvarianten. Fana bryter langt inne på VBKs halvdel og skyter via Kristian Moldvær som noterer seg for sitt tredje selvmål i årets sesong.

Men VBK gir sjelden opp på 0-1 og kjemper seg inn igjen i kampen. Først setter Joakim Holter inn utligningen, før han slår skulderen ut av ledd og innser at dommeren har blåst for offside. Da blir han så rasende at han minuttet senere hiver seg hodeløst inn i en duell som resulterer i scoring for hjemmelaget til 1-1.

Resten av kampen går stort sett ut på at Fana klager over hvor dårlige Vardeneset er i fotball. Faktasjekken viser at Fana har tatt 1 av 6 mulige poeng mot VBK og ligger i praksis likt på tabellen etter halvspilt sesong. Påstanden om hvilke lag som er gode og dårlige kan altså ikke ses i sammenheng med resultater eller målsjanser, men må vurderes ut fra hvor mange trekk man har i laget. Fana er derfor flere hakk bedre enn f.eks. Norges landslag på 90-tallet eller Hellas anno 2004. Kampen ender uansett 1-1 etter at begge lagene brenner to gigasjanser i sluttminuttene.

Neste hjemmekamp er allerede førstkommende lørdag kl 16:00 da Tertnes gjester Modenabanen. Samtidig arrangeres VBK’s årlige fotballskole der barn og unge skal instrueres av dyktige trenere i klareringer, dødballvarianter, hodedueller og lange innkast. Målet er at alle skal være best mulig rustet til hverdagen som møter dem når de en dag skal ta steget opp på A-laget og bli neste generasjons VBK-legender.

VBK’s tre beste:
3p: Joakim Holter
2p: Cato Rygg Osberg
1p: Ørjan Ellingsen

Dagens kommentar:
– Hey! No kjem du her og takka meg for kampen (Kristian Moldvær har lite til overs for dårlige tapere)

Referat av: Morten Vadla