Referat: VBK – Brann II

Skrevet av 8. mai 2018Herrer

Banens Beste Espen Håland

Referat av: Morten Vadla

VBK – Brann 2: 2-0 (1-0)
VBK XI: Meling, Osberg, Moldvær, Østvold, Ellingsen, Håvarstein, Reinsnos, Holter, Håland, Vadla, Jakobsen
Innbyttere: Rød (43’), Pekmezovic (74’), Løkling (85’), Sadrija (88’), Pettersen (88’) Kallevik.

Fullstendig kampfakta: fotball.no

Med null poeng i ølboksen hjem fra Tertnes forrige helg var det på tide å reise skuta hjemme på Modenabanen. VBK var selvskrevne favoritter med 11 førstelagsspillere mot Brann 2 som kun hadde folk som ikke er gode nok for førstelaget.

Kampen starter med bølgende spill slik det ofte er når Vardeneset kun slår langt og spiller roulette defensivt. Det er likevel ikke tilfeldighetene som rår når VBK tar ledelsen etter 31 min. 800 kampers rutine sørger for 1-0 da undertegnede slår inn til Espen Håland som header i stolpen og kontrollerer inn returen med utsiden av leggskinnet i ekte Kristian Moldvær-stil. Et ganske utypisk VBK-mål da det hverken kom som følge av en langpasning eller dødball, noe som ga Brodds utsendte speider noe å registrere seg.

Ja, for du leste riktig. Brodd som besøker Modenabanen tirsdag 15.mai hadde sendt ut egen speider med notatblokk for å analysere VBKs spillestil. Huskelappen ble dessverre holdt hemmelig og vi kan derfor bare spekulere i hva som ble skrevet ned:

  • Slår langt
  • Duellsterke
  • Spissen som ligner på Adrian Austnes i «Heimebane» er litt ego
  • Obs! Dødballer og lange kast

Greit å gjøre grundig research og tilegne seg ekspertise om et lag som har vært tro mot spillestilen siden klubben ble stiftet. Man kan jo risikere at VBK har endret totalt filosofi etter cuptriumfen for noen uker siden. Alternativt har Brodd byttet ut hele spiller- og trenergruppen igjen og ikke aner hva som kommer i sesongen hovedingrediens neste uke.
VBKs spillestil gir uansett uttelling også i andre omgang. Med en taktisk genistrek av trener Richard Enge der Vardeneset står skyhøyt i banen og etterlater seg enorme rom bakover lykkes det plutselig Espen Håland å skape en målsjanse. Klubblegenden som har lobbing som spisskompetanse drar overraskende frem et nytt element i avslutningsrepertoaret. Med et følsomt skudd nede i høyre hjørne er tredjekeeperen til Brann helt sjanseløs og kampen er i realiteten drept med 2-0 til hjemmelaget.

Eivind Meling, som har fått fortjent tyn for starten på sin VBK karriere, varter i tillegg opp med flere kvalifiserte redninger og sørger nærmest alene for at VBK holder nullen i det periodevise hardkjøret mot slutten. Det betyr tre nye poeng i kampen om heder og ære, som i realiteten er alt fotballkamper til syvende og sist handler om.

VBK’s tre beste:

  1. Espen Håland
  2. Eivind Meling
  3. Cato Osberg

Dagens kommentar:

– I dag får eg vel skrøyd i kampreferatet?
(Ex-benkesliter i Vidar, Eivind Meling, etter å ha notert seg for en tabbefri aften)

Neste hjemmekamp er mot Brodd neste Tirsdag 15.05 kl 19.00.