Referat: Tertnes – VBK

Skrevet av 30. april 2018Nyheter

Kristian Håvarstein i velkjent stil.

Kampreferat av: Morten Vadla

VBK XI: Meling, Ellingsen, Østvold, Moldvær, Osberg, Håland, Berg Holter, Reinsnos, Håvarstein, Dunseth, Jakobsen

Mål VBK: Jakobsen, Dunseth

Gule kort: Håvarstein

Fullstendig kampfakta: fotball.no

Etter to strake overhøvlinger var det klart for årets første VBK-tap. Nysparket TV2-anker, Davy Wathne meldte tidlig på twitter at Vardeneset var sjanseløse, og skalv nok i buksene når Beer Dunseth sendte VBK i ledelsen etter 40 sekunder. Thomas Østvold hadde lyttet når kamplanen ble presentert og banket ballen opp i banen uten mål og mening, hvorpå økonomisjef på russebussen «knullegutta», Sindre Dunseth plutselig befant seg alene med keeper og sendte VBK i ledelsen. Supporterklubben «Båshaugen» var naturligvis i ekstase men dog i svært redusert antall da ex-coach Kjetil Vestbø og æresmedlem Martin Jørgensen la inn et kjapt pitstop på bensen for en stor hamburgertallerken med ekstra pomfrit, uten sylteagurk.

Resten av omgangen utviklet seg til å bli skikkelig Hawaiifotball i ekte 3.divisjonsstil. Dette fremmer som kjent fotballens underholdningsverdi fremfor det teoretiske og var til stor glede for den fremmøtte hjemmefansen som talte 23 mann, i Tertnes, en av norges største bydeler. Både VBK og Tertnes var med på leken og etterlot seg enorme rom, hvorpå sistnevnte lag utnyttet dette til det fulle. Med Antonio Silva-fotballen Brodd prøvde og feilet med i NM viste Tertnes at dette beherskskes bedre når det ikke blir påtvunget. Tiki-taka. Øtsvold i pølsebua. Moldvær på Bar Social. Eivind Meling på polsk jordbærplukking. Utligning 1-1. Rundspilt og utspilt. Premier League-nivå av Tertnes.

Og appropos sammenligningen mellom Premier League og Norsk 3.div lurer nok flere på om det finnes likheter. Mange vil nok tenke at nivået på touch, overblikk og presisjon er relativt likt men det er faktisk en hel del mer. I norsk 3.divisjon, altså 4. nivå i norsk fotball, som er rangert som nummer 49 i verden, bak nasjoner som Jamaica, Kongo og Iran har vi følgende regler for å utvikle nasjonens klubb- og landslag:

  • En runde blå teip på svarte sokker er strengt forbudt for å unngå at man tar feil av medspillere og motspillere. Dette kan i ytterste konsekvens føre til en feilpasning, noe som vel ikke akkurat karakteriseres som mangelvare på dette nivået.
  • Maks 3 innbyttere kan varme opp på samme tid, dette for at nummer 4 i rekken av innbyttere skal få det inn med teskje at han er milevis fra en førsteellever og må holdes skjermet fra de som faktisk har en sjans til å komme innpå.
  • Å spille med langbukse på en bane hvor man får brannsår bare av å se på gressmatten er ulovlig, og man kan heller ikke klippe langbuksen til å bli kortbukse om man ikke har med seg shorts. «Den må ha blitt laget som en shorts på fabrikken», ifølge linjemannen. #logic

Uansett, 2.omgang startet med et tidlig Tertnes-frispark. VBK kjørte en frekk markere-lav-mot-høy variant. Langt fra glimrende utført og 2-1 i favør hjemmelaget på heading. Det kan argumenteres med keepertabbe av Eivind Meling da det i praksis skal være umulig å score med en kroppsdel som normalt brukes til å lagre statistikk og unyttige fakta.

VBK måtte frem i banen ble sårbare bakover. Et mislykket innlegg sendte Tertnes på kontring. Returløpene til Vardeneset har sett bedre dager og dermed var kampen i realiteten avgjort med 3-1.

Steffen Klemetsen Jakobsen ville likevel opprettholde scoringsformen og banket inn årets flotteste mål på et frispark 6 minutt før slutt. Resten av kampen brukte Tertnes til å ta innkast nede på VBK’s halvdel og drepte dermed den lille spenningen som var igjen. Det betyr 6 poeng av 9 mulige for Vardeneset etter 3 kamper.

VBK’s tre beste:

  1. Kristian Moldvær
  2. Cato Osberg
  3. Steffen Klemetsen Jakobsen

Dagens kommentar:
– Tror seriøst me tabe sånn 5-0 i dag (Positive Cato Osberg motiverer medspillere i bussen på vei til Bergen)

Les også hva Tertnes skriver og se høydepunkter fra kampen på deres hjemmesider, eller i Youtube vinduet under.

Neste hjemmekamp er mot Brann 2 – Mandag 7. Mai klokken 18.00