Referat: Sogndal II – VBK

Skrevet av 8. august 2018Herrer, Nyheter

To av kampens profiler Morten Vadla og Kristian Moldvær sammen med Båshaunes trofaste Martin Jørgensen (t.v) og Jostein Gabrielsen.

Referat av: Morten Vadla

Sogndal II – VBK 0-4 (0-2)

VBK XI: Meling, Ellingsen, Moldvær, Oseberg, Reinsnos, Tønne, Vadla, Holter, Olsen, Håland, Sadrija
Innbyttere: Tysse, Breines, Brekke, Enge (Ubenyttet)

Fullstendig kampfakta: fotball.no

Kun seks uker etter ekspedisjonen til Førde var det igjen duket for 8 timers sightseeing til Sogn og Fjordane. Denne gang var det Sogndal som skulle besøkes, en bygd mest kjent for Lerum-saft, Flo-familien og Børre Steenslids ekskjæreste.

Selve turen var formidabel og spektakulær. Tyskere, Spanjoler og Kinesere drømmer hele livet om å kunne reise og se flotte fossefall og nydelig natur mellom mektige fjell. Et av frynsegodene med å spille i 3 div. er at man får hele denne turen gratis, uten at hverken spillere eller støtteapparat så ut til å sette nevneverdig pris på det. Fokuset var heller på de dårlige veiene og mangel på mat da alle hadde glemt å smøre med seg niste.

Mens resten av laget overnattet på hotell i Sogndal, fikk Tønne, Håland og Ellingsen hjemreisen fra Ios forsinket, og kjørte derfor natten gjennom for å ankomme Sogndal direkte til kampstart. Ingen optimal opladning, noe også kampen bar preg av.

Sogndal styrer banespillet de første 90 min, men makter ikke å trenge gjennom den solide veggen til Eivind Meling. Og mens hjemmelaget blåser bort sine sjanser drar Richard Enge frem et innøvd trekk fra trenerhåndboken. Vetle Tønne slår et frispark rett i godfoten til Joakim Holter som enkelt setter inn 1-0 etter 20 min. Ikke lenge etter dobler Adrian Sadrija da han viderefører et innlegg i nettet til 2-0, et resultat som holder seg til pause.

Halvveis ut i andre omgang kommer VBK rundt på høyresiden og får slått inn. Innlegget når Kristian Moldvær som får stanget ballen i tverrligger og ned på strek. Espen Håland setter inn returen og påroper seg scoringen til tross for at linjemannen allerede har markert for at ballen var inne. Mot slutten drar Adrian Sadrija seg rundt på venstresiden og legger til undertegnede som får avslutte det svært utfortjente målshowet til 4-0.

VBK’s tre beste:
3p: Kristian Moldvær
2p: Adrian Sadrija
1p: Christoffer Bigseth Olsen

Dagens kommentar:
Der bor Lothepus, og der bor kompisen hans.
Mathias «The Tower» Reinsnos opptrer som guide i det bussturen når sitt høydepunkt i Odda

Les også hva en av Båshauens mest aktive medlemmer, Martin, skriver om turen på sin egen blogg.

 

Se også et par bilder fra kampen. Fotocreds til Familien Moldvær (som og forklarer det overdrevne fokuset på stopperkjempen fra Aalesund i stort sett alle tilsendte bilder)