Referat: Lysekloster – VBK

Skrevet av 14. mai 2018Herrer, Nyheter

Referent Morten Vadla

Referat av: Morten Vadla 

Lysekloster – VBK: 6-0 (2-0)

VBK XI: Østbø, Rød, Ellingsen, Moldvær, Oseberg, Vadla, Reinsnos, Håvarstein, Dunseth, Håland, Jakobsen
Benyttede reserver: Kallevik (77’), Helmichsen (71’), Pekmezovic (71’)

Fullstendig kampfakta: fotball.no

Det var et skadeskutt VBK-lag som lørdag reiste til hardt satsende Lysekloster. Hjemmelaget kan skilte med et A-lagsbudsjett på 6 millioner kroner og kan dermed kreve betydelig mer av sine spillere, noe som gjør at klubbene i realiteten konkurrerer på helt ulike vilkår. VBK på sin side måtte bare godta at keeper Eivind Meling tok seg en fyretur til Amsterdam denne helgen, samtidig som midtstopper Thomas Østvold hadde lovet kjæresten at de skulle kose seg hjemme, fravær som tvilsomt ville vært godkjent om det ble overført 25 000,- fra klubbkassen hver måned. Når i tillegg Christoffer Bigseth Olsen, Adrian Sadrija, Ole Johan Skare og Joakim Holter måtte stå over med brannsår fra kampen mot Tertnes ble det vanskelig å dra med seg poeng hjem til Stavanger.

Med Voss-vann i flaskene og et støtteapparat større enn publikumstallet gikk Lysekloster ut i hundre og tok raskt ledelsen. VBK var farlig frempå ved et par anledninger, men hadde dessverre ikke marginene på sin side. Lysekloster doblet så ledelsen og gikk fortjent til pause med 2-0. i andre omgang styrte Lysekloster det meste. VBK gikk i oppløsning etter 3-0 og ble regelrett feid av banen. Når kamplederen blåste av etter 90 min stod det hele 6-0 på den gullbelagte kamptavlen. Ikke mer enn det må være, lønnsforskjellene tatt i betraktning, men likevel VBKs dårligste resultat i manns minne.

På den positive siden fikk endelig Jaran Helmichsen sitt comeback etter et to år langt skademareritt, samtidig som det allerede tirsdag er duket for ny storkamp da Brodd kommer på besøk til Modenabanen. Og når det virkelig skal slås tilbake ville det være perfekt å gjøre det i akkurat i denne kampen. Brodd og VBK er nemlig motpoler i sin oppfatning av hvordan man skal drive et A-lag. Mens Vardeneset satser på egenproduserte spillere og kontinuitet i stallen, driver Brodd regelrett hån mot det fantastiske arbeidet som blir gjort i barne- og ungdomsavdelingen. Når lagene møttes i NM tidligere i sesongen startet faktisk Brodd med 11 mann som aldri hadde deltatt i disse oppgjørene tidligere. Denne metoden er uansett den mest effektive på kort sikt og Storhaugklubben må belage seg på å være enorme favoritter. For Vardenesets del må prestasjonene opp flere hakk om det ikke skal bli en ny nedslaktning.

VBKs tre beste:

  1. Sindre Dunseth
  2. Kristian Håvarstein
  3. Espen Håland

Dagens kommentar:

«Hadde eg ikke flytta inn med deg for 4 år siden, så hadde du ennå spelt for B-laget» (fjorårets kaptein og langtidsskadde Mikal Hebnes Olsen svarer på kritikken fra Kristian Håvarstein om å være illojal)

Se ellers hva Lysekloster selv skriver om kampen på deres hjemmesider.

Neste kamp er hjemme mot Brodd allerede Tirsdag 15.05 kl 19.00