Referat: Fyllingsdalen – VBK

Skrevet av 11. juni 2018Herrer, Nyheter

Multitalent Meling viser på vei til pause at han kan mer enn å redde straffer

Referat av: Morten Vadla

Fyllingsdalen – VBK: 0-1 (0-0)

VBK XI: Meling, Dunseth, Moldvær, Pettersen, Ellingsen, Tønne, Håvarstein, Reinsnos, Håland, Vadla, Jakobsen
Innbyttere: Bigseth, Løkling, Sadrija, Rød, Skare

Om man trodde at Vardeneset lå med brukket rygg etter kun ett poeng på de fire siste kampene trodde man riktig. Motivasjonen var på bånn og få eller ingen av de som stod opp grytidlig for å kjøre buss til Fyllingsdalen lørdag hadde særlig tro på poeng.

Vertene ble nemlig spådd som den store opprykksfavoritten før seriestart og skulle i teorien valse over et VBK-lag som hadde mest fokus på det som skulle skje på hjemturen.

Men å undervurdere motstanderen kan slå begge veier. Dette til tross, Fyllingsdalen kjører førsteomgangen uten å skape noe mer enn et straffespark og noen hundreprosentsjanser der Eivind Meling, som seg hør og bør, hadde full kontroll.

I pausen går begge lag til sine respektive garderober der alle snakker i munnen på hverandre og kommer med sin mening om hva man bør endre på for å heve sannsynligheten til å få tre poeng.

Andre omgang blir likevel prikk lik den første. Hjemmelaget angriper, Meling redder, Moldvær klarerer, Reinsnos vinner hodeduellen uten å treffe lagkamerater, og hjemmelaget angriper på nytt. Slik utspiller hele omgangen seg, kun avbrutt av et øyeblikks magi fra veteran Espen Håland. Vetle Tønne og Steffen Jakobsen står for oppbyggingen før Håland, i mangel av pasningsalternativer lobber ballen elegant i krysset fra 18 meter. En scoring som var nærmest identisk med Eric Cantonas chip mot Sunderland i 96, bare av en treg norsk familiefar med teknikk som en nyfødt kalv.

Tross flere fete muligheter til Fyllingsdalen i sluttminuttene drar Vardeneset i land seieren og går dermed opp på 13 poeng og befester sin posisjon som middelhavsfarer.

VBK’s tre beste:

  • 3p: Eivind Meling
  • 2p: Espen Håland
  • 1p: Vetle Tønne

Dagens Kommentar

– Slapp av, det e kje dåkke, det e oss. Me e verdensmesterar i å ødelegga fotballkampar (Espen Håland beroliger mostanderen når frustrasjonen holder på å ta overhånd)

Nysigneringen Vetle Tønne Estensen