Referat: Fana – VBK

Skrevet av 23. april 2018Herrer, Nyheter

Målscorerne Moldvær og Jakobsen.

Kampreferat av: Morten Vadla (Noe forsinket grunnet alt for kjekk tur hjem fra Bergen)

VBK XI: Meling, Ellingsen, Østvold, Osberg, Håland, Bigseth Olsen, Reinsnos, Håvarstein, Dunseth, Jakobsen

Mål VBK: Moldvær, Jakobsen x 2
Mål Fana: Brekkhus, Spilde

Gule kort: Reinsnos, Dunseth, Vadla

Fullstendig kampfakta: fotball.no

Med 1-5 tap for Vidar i cupen friskt i minne ankom Vardeneset som store underdogs mot Fana som i fjor holdt til i 2.div. Hjemmeseier ville gitt deg 1,3 ganger pengene tilbake, mens spill på bortelaget betalte hele 5,6 ganger innsatsen. Det kunne nesten virke som spillselskapene hadde glemt hvor dyktige VBK er å reise når det fristes med festligheter etter kampen.

Hovedtrener for VBK, Richard Enge hadde i samråd med assistenttrener Frode Gabrielsen gjort to utskiftninger fra fadesen mot Vidar i cupens første runde. Christoffer Bigseth Olsen var endelig tilbake på midten etter 3 uker med leamus i leggen, mens klubblegenden Espen Wagenkneckt Håland kom inn i angrepstrioen til tross for han topper adelskalenderen i Brodd etter sitt opphold der i 2013.

Fana på sin side har ambisjoner om opprykk og slikt koster gryn. Dermed må man ut med en hel hundrekroning for å se favorittlaget sitt kjempe om tre poeng mot hobbyspillere. Heldigvis for fansen spiller Fana «ekte» fotball. Det vil si masse ballinnehav, lite fremdrift og noen sjeldne sjanser. Det er både publikumsvennlig og helt i tråd med den generelle oppfattelsen om at alle andre strategier bryter med fotballens idé.

Heldigvis er det ingen i Vardeneset som bryr seg om hvordan målene kommer så lenge ballen havnet i nettet, noe 1-0 scoringen er et godt eksempel på. Toppscorer og kaptein, Steffen Klemetsen Jakobsen bryter på midten og rasker seg frem til mål. Alene med keeper blir det alltid scoring og VBK går til pause med 1-0.

Like etter hvilen får VBK corner. Cato Osberg slår til Kristian Håvardstein som finter skudd og legger til Kristian Moldvær. Sunnmøringen treffer som vanlig klokkerent med leggbeskytteren fra 4 meter og øker ledelsen til 2-0.

70 minutt er spilt når Thomas Østvold vinner duellen med en Fanaspiller i egen boks. Spill videre, tenker dommeren. Straffe, mener linjemann. Svekling, mener Østvold. Straffe blir det og Fana får reduseringen. Eivind Meling må ta på seg deler av skylden da man bør forvente et par strafferedninger av en mann som har vært benkesliter i 2.div.

Kvarteret senere, altså etter 85 min ruller Fana fint opp på høyresiden og får slått inn langs bakken. Da hverken Østvold eller Moldvær kan heade med beina utligner hjemmelaget til 2-2. Endelig litt valuta for pengene er hjemmefansen enige om.

Ledelsen varer ikke lenge. Vardeneset skaffer seg frispark på hjørnet av 16-meteren rett før full tid. Kristian Håvardstein er eksekutør og finner nyfriserte Steffen Klemetsen Jakobsen i boks. Via stolpen sender kapteinen Vardeneset opp i 3-2 og sikrer dermed tre nye poeng i kampen om opprykk.

VBK´s 3 beste:

  1. Steffen Klemetsen Jakobsen
  2. Kristian Moldvær
  3. Kristian Håvarstein

Dagens kommentar: (Frode Gabrielsen på spørsmål om han bruker salsa og rømme på tacoen?): «Nei, Bare selskapsdressing».

Les også hva Fana skriver om kampen på deres hjemmesider.

Neste hjemmekamp er mot Brann 2 – Mandag 7. Mai klokken 18.00

Men serielederne skal til Bergen igjen allerede neste helg for å møte Tertnes.