Referat: VBK – Brodd

Skrevet av 16. mai 2018Herrer, Nyheter

Skribent og målscorer Morten Vadla jubler for utligning. Foto: Erik Sivertsen Sportsfoto

Referat av: Morten Vadla 

VBK – Brodd 1-1 (0-1)

VBK XI: Meling, Ellingsen, Moldvær, Østvold, Osberg, Håland, Reinsnos, Håvarstein, Vadla, Jakobsen, Dunseth

Fullstendig kamprapport: fotball.no

«It’s not normal», slik oppsummerte Brodd-trener Antonio Silva VBKs spillestil etter et forsmedelig poengtap på Modenabanen tirsdag kveld. For Vardeneset var best og fortjente etter hvert alle tre poengene. Og slikt svir for trenere og spillere som glorifiserer sin egen stil og omtaler den som internasjonal og utviklende.

Bortelaget startet likevel best, men måtte ha hjelp av Vardeneset for å score mål. En corner går over alle, inkludert en utrusende Meling i VBK-buret, og etter klabb og babb i feltet havner ballen hos midtstopper Kristian Moldvær som enkelt kan sette inn sitt andre seriemål for sesongen, men denne gang i eget nett.

VBK var uvanlig tamme i den første omgangen, dette til tross for at alt var lagt til rette for høyt tenningsnivå., Ny tribune, tv-sending, toppkamp mot erkerivalen og tilskuerrekord i serien. Utrolige 730 tilskuere hadde tatt turen til Modenabanen. Brodd på sin side meldte om kun 600, sannsynligvis i et forsøk på å dysse ned det fantastiske engasjementet rundt Vardeneset. Så mye folk er uansett en gyllen anledning til å skaffe penger i klubbkassen, men i Vardeneset holder man seg heldigvis for god til å ta betaling for å se fotball på et så latterlig lavt nivå som man fikk i førsteomgang.

Det var ikke før etter pause at det tok skikkelig fyr da Kristian Håvarstein trøkket til med en deilig takling bakfra. Flere spillerne barket sammen men dommerne fikk raskt kontroll på situasjonen, uheldigvis for oss som elsker å se middelmådige fotballspillere flekse muskler og måle penisstørrelse. Broddfansen hev seg også med i den kortvarige disputen og viste et herlig engasjement, akkurat slik det skal være fra tilreisende supportere. At det flyr soloflasker og kebaber ut på banen er en del av gamet, og det er deilig å se at noen bryr seg om egen klubb til tross for at spillerne kun er der for pengene.

VBK fikk naturlig nok opp tenningsnivået etter denne situasjonen og skapte flere gode muligheter. Det var derfor ingenting annet en fortjent at VBK fikk utligningen midtveis i omgangen. Toppscorer Steffen Jacobsen dro seg nydelig fri og slo til undertegnede på åpent mål. Dermed utligning og 1-1 til stor frustrasjon for Broddleiren.

Bortelaget hisset seg etter hvert opp, noe som resulterte i utdeling av både spytteklyser og spark uten at dommeren reagerte. Man kan argumentere for at spytting i enkelte kulturer signaliserer kjærlighet, men nedsparkingen av Espen Håland sekunder senere kan nok uansett ikke karakteriseres som noe paringsrop og burde resultert i rødt kort. Likevel ikke særlig overraskende at grønntrøyene slipper unna da de nærmest har blitt bortskjemt med å bli favorisert av dommeren i disse kampene. Når kamplederen for en gangs skyld er tilnærmet nøytral ender det også med poengdeling.

Etter kampen var Brodd mest opptatt av at Vardeneset ikke kunne spille fotball, for på Midjord har de fasiten, og alle andre spillemåter er ren idioti, uansett om det er basert på å minimere risiko og satse på egne styrker. Man skulle nesten tro at det er noe fundamentalt galt i fotballens konstruksjon når Vardeneset som «ikke kan spille fotball» rundspiller et ballbesittende og superteknisk Brodd. For hvem har bestemt at langpasninger, innkast, duellstyrke, kontringer og en ekstremt direkte spillestil ikke hører hjemme i fotball? Det har Broddtrener Antonio Silva bestemt, mannen som slaktet SULF-spillerne etter den sensasjonelle borteseieren mot Rosenborg i 2013 fordi de ikke holdt ballen mer i laget. Gratulerer med ett råsterkt poeng mot nyopprykkede Vardeneset!

VBK’s tre beste:

  1. Thomas Østvold
  2. Espen Håland
  3. Sindre Dunseth

Dagens kommentar (Creds til Kjetil “Kjeks” Haaland for observasjon):
Antonio Silva: – It’s impossible to win against you. You don’t play football
Richard Enge: – Thank you

Mye folk på den nye tribunen på Modena banen. Foto: Erik Sivertsen Sportsfoto

 

Takk til Eirik Sivertsen Sportsfoto for lånte bilder – se flere bilder fra kampen her.