Referat av: Morten Vadla

VBK XI: Malde Pedersen, Pettersen, Garder, Osberg, Vadla, Granstrøm, Løkling, Sadrija, Reinsnos, Jakobsen, Garder.
Innbyttere: Olsen, Osaland, Enge (Ubenyttet)

Som om NFF ikke har gjort 3.div overseriøst nok allerede, med regler om pressetribune og egen inngang for bortefansen, har de også prestert å starte høstsesongen 21.juli, midt i glamaten. Dette medførte at VBK manglet hele 8 av spillerne som nedsablet Førde før ferien. Håvardstein og Meling var ute med karantene, mens Håland, Dunseth, Holter og Helmichsen slet med avrevne korsbånd. I tillegg valgte både Ellingsen, Bigseth, Tønne og Moldvær å reise på en toukers til Margaluf i det treningene startet opp igjen for 5 dager siden.

Men VBK har heldigvis masse å ta av. Daglig Leder, Morten Osaland, og Brannmann, Alexander Olsen ble hentet ut av pensjonisttilværelsen for å skape en slagkraftig tropp, for mot tabelljumbo Varegg var kun seier godt nok.

Jubel etter kampslutt. Foto: Fergie

I en kamp som stort sett ble preget av klaging på dommeren var det bortelaget som tok ledelsen. Svein Granstrøm hadde merket seg den fristende 3,55 oddsen på Varegg og slapp først et skudd gjennom beina for så å smelle inn et selvmål. I mellomtiden hadde Steffen Jakobsen utlignet for VBK med en utsøkt chip fra 5-6 meter.

1-2 til pause betydde at VBK måtte ha mål, og det var derfor på høy tid at Steffen Klemetsen Jakobsen endte langtids måltørke. Først med utligning på en straffe han selv skaffet, før han på overtid sendte VBK til himmels med nok en verdensklasseavslutning fra skrå vinkel. Og for å toppe det hele satte toppscoreren inn sitt fjerde for dagen like før sluttsignalet gikk.

Med 4 mål og skyhøy selvtillit blir det nå spennende å sjekke hvor lojal VBK’s kaptein faktisk er. Går han etter penger i Brodd, sportslige utfordringer i Vidar, eller blir han værende hos klubben som gjorde ham til den notoriske målscoreren vi ser nå? Dette valget vil uansett definere Jakobsens integritet for resten av livet.

VBK’s tre beste:
3p: Steffen Klemetsen Jakobsen
2p: Nicolai Garder
1p: Mathias Reinsnos

Dagens kommentar:
– Du e så jævla dårlige keeper
(Vareggs store primadonna tegner et bilde av lagmoralen når egen keeper slår et dårlig utspark)