Referent Morten Vadla

Referat av: Morten Vadla

VBK XI: Meling, Dunseth, Moldvær, Håland, Ellingsen, Rød, Reinsnos, Håvarstein, Vadla, Sadrija, Jakobsen
Innbyttere: Bjørholm, Helmichsen, Enge

Etter nærmere to ukers 17.mai-feiring var det tunge bein som reiste på nok en langtur til Hordaland. Denne gang til Sotra, plassen som er mest kjent for å ha en eldre innbygger som tilbyr yngre innbyggere gratis smågodt og hamburgere.

Troppen talte 14 spillere, inkludert langtidspensjonist Richard Enge. Sentrale spillere som Bigseth Olsen, Holter, Østvold, Oseberg og Skare var alle ute med det de selv hevder er en skade, men som resten vet er frykt for reisesyke. Naturligvis en svært illojal holdning overfor resten av spillergruppen men også en konsekvens av de lave kravene man kan stille i norsk 3.divisjon, med mindre det betales lønn i likhet med de resterende lagene i avdelingen.

Selve kampen starter på verst tenkelig vis for Vardeneset. Sotra dobler på sin venstrekant og får slått inn på åpent mål til 1-0. Like etter får Steffen Jakobsen dratt med seg ballen over midtstreken og spiller Adrian Sadrija fri på mål. Kosovaneren med overraskende mange kunnskapshull om eget land chipper fint over keeper og utligner til 1-1. Etter dette styrer Sotra det meste. Med liten eller ingen hjelp av sine medspillere blir Ørjan Elligsen sendt rett i pølsebua gang etter gang på høyrebacken, og det er ingenting å si på 3-1 til pause.

Etter hvilen fortsetter Sotra det fine angrepsspillet og får 4-1 midtveis i omgangen. Kampen er avgjort og VBK har kastet inn håndkledet da toppscorer Steffen Jakobsen plutselig finner ut at det ville vært fint med poeng. Først setter han inn 4-2 alene med keeper etter et perfekt gjennomspill, så 4-3 på et frispark skaffet av innbytter og legende Richard Enge. På overtid får tomålsscoreren aller sjansers mor til å sikre årtusenets ran, men alene med keeper blir presset for stort for ungkalven og ballen settes utfor. Gjerne like greit da det hadde vært smått pinlig å dra hjem med poeng fra en såpass dårlig prestasjon.

Sotra var for øvrig et hyggelig bekjentskap. Om man ser bort fra forferdelig musikk på anlegget, stive priser på kampbillettene, kokende vann i dusjen og en liten fjelltur mellom garderobe og stadion, var opplevelsen mer eller mindre positiv. Speakeren leverte til terningkast 6 og Sotraspillerne var såpass hyggelige at en feilaktig idømt straffe ble blåst milevis over i protest mot avgjørelsen.

VBK’s tre beste:
3p: Steffen Klemetsen Jakobsen
2p: Eivind Meling
1p: Mathias Reinsnos

Dagens kommentar:
– Det var klar straffe, men jeg kan ha gjort feil (Dommeren er sikker i sin sak når lagene går til pause)