Det var en historisk dag på Modenabanen da VBK spilte sin første kamp i «nye» 3.div (Norsk Tipping Ligaen), det høyeste nivået VBK noensinne har vært.

VBK XI: Meling, Osberg, Moldvær, Østvold, Ellingsen, Rød, Reinsnos, Håvarstein, Vadla, Jakobsen, Salte Beer Dunseth.

Mål Sogndal 2: Østvold (selvmål)

Gule kort: Østvold, Meling og Dunseth

Fullstendig kampfakta: Fotball.no

Målene:

1-0: Like før pause slår Meling i VBK-buret langt ut til Vadla som stusser videre til Dunseth. Med tre Sogndalspillere rundt seg kjemper 17-åringen seg fri og setter ballen sikkert nede til venstre for keeper.

2-0: Andre omgang er så vidt sparket i gang når Dunseth nok en gang dra seg fri på topp. Fra skrå vinkel setter lysluggen skuddet rett på keeper men klarer på mirakuløst vis å lempe returen i mål.

3-0: Dunseth er igjen på farten langs venstresiden. Slår lavt inn foran mål hvor fjorårets toppscorer, Steffen Klemetsen Jakobsen lurer og setter ukontrollert inn VBK’s tredje.

3-1: Sogndal spiller seg fint fri på sin høyreside og slår knallhardt inn i boks. Der venter VBK’s robuste midtstopper, Thomas Østvold, som stupheader ballen vakkert i nettet.

4-1: Spissduoen Dunseth/Jakobsen på farten igjen. Førstnevnte finter bort et par motstandere og spiller sistnevnte gjennom. Jakobsen er som vanlig bålsikker når sjansen byr seg og fastsetter sluttresultatet til 4-1 i favør VBK.

Det betyr 3 poeng og 5 mål i snitt for Vardeneset så langt i sesongen. På toppen av det hele passeres Brodd på tabellen.

VBK’s tre beste:

1. Sindre John Salte Beer Dunseth
  2. Steffen Klemetsen Jakobsen
  3. Kristian Moldvær

Dagens kommentar fra Moses te motstanderen: «Saftå te Lerum smage drid»

Neste hjemmekamp er mot Brann 2 – Mandag 7. Mai klokken 18.00

Men før den tid er det bortekamp mot Vidar i NM – den kampen spilles på Lassa Onsdag klokken 18.00.

PS! Om du ikke allerede har meldt deg inn i Scoringsklubben så er det på høy tid. Fyll ut dine detaljer her, og les mer her.